17015_SO_201800406-gesleept.jpg
Vergunning Verleend aanbouw.jpg

Appartementencomplex Groningen

9 appartementen en studio's

In het historische hart van de stad Groningen ontwierpen we een nieuw appartementencomplex. De bestaande woning wordt voorzien van een extra laag en bovenop het restaurant worden meerdere appartementen geplaatst. Het plan omvat 9 appartementen en studio’s en een gezamenlijke berging. Het pand voegt zich in de gevelarchitectuur van de straten waar het aan ligt. Aan de voorkant wordt aangesloten op de winkelstraat, aan de achterzijde op de pakhuisarchitectuur. Daarnaast hebben we het pand voorzien van een kap zodat het zorgvuldig aansluit op het naastgelegen rijksmonument.
waarbij extra aandacht wordt besteed aan de fundering in verband met de bekende percelen. Daarnaast worden de woningen getoetst en aangepast aan de eisen van het bouwbesluit.
communicatie kon onze klant met sprongen vooruitgaan.

Aardbevingbestendige woning

Aanbouw bestaande situatie

Op de locatie staat een woning met bestaand voorhuis uit de jaren ’60 en een grote aanbouw die later aan de achterzijde is geplaatst. Het voorhuis is bouwtechnisch afgeschreven, ook is er sprake van aardbevingsschade. Reden voor onze opdrachtgever om dit deel van de woning te vernieuwen. Ons uitgangspunt is de bestaande aanbouw en het nieuwe deel zo vorm te geven dat er één woning ontstaat. Dit hebben we gedaan door alles onder een grote kap te plaatsen en rondom dezelfde gevelbekleding te gebruiken. Het nieuwe ontwerp heeft de welstandstoets met vlag en wimpel doorstaan.

4 gold.jpg

Pronkjewail Delfzijl

Vernieuwen bestaand gebouw

De skyline van Delfzijl wordt volledig gemoderniseerd met dit ontwerp.

 
front boerderij vergunning verleend.jpg
Historisch Vervgunning verleend.jpg

Vervanging boerderij

Voor een boerenbedrijf in de lage landen van Groningen is VergunningVerleend gevraagd een aardbevingsbestendige boerderij te ontwerpen. De bestaande boerderij is traditioneel gebouwd. Er zitten veel scheuren in het metselwerk en er ligt een dak van asbest op het pand. Reden voor de ondernemer om een nieuwe boerderij te willen.

Voor de nieuwe boerderij ontwierpen we een ruime levensloopbestendige woning, met daarachter een werktuigenloods. De nieuwe boerderij heeft meerdere verschijningsvormen: vanaf het erf profileert het gebouw zich als een loods, vanaf het land als een boerderij en vanaf de oprijlaan als een luxe woning. Het bouwsysteem is gebaseerd op een stalen loods. In het volume hebben we meerdere insneden gemaakt die bekleed zijn met houten geveldelen.

Eigenzinnige opbouw binnenstad

Aan de boulevard in het historische hart van Groningen hebben we een moderne opbouw ontworpen. De zinken opbouw wijkt in kleur- en materiaalgebruik af van de omliggende gebouwen. In de dakopbouw bevindt zich een stadse keuken. Door een grote glazen vouwwand, die over de gehele breedte kan worden geopend, kunnen de keuken en het dakterras in de zomer één grote leefruimte vormen. Hierdoor is een prachtige plek in het daklandschap van Groningen ontstaan met een fantastisch uitzicht over een van de belangrijkste verkeersaders van de historische binnenstad.
De opbouw is gemaakt van zink, in combinatie met een sonarlux vouwwand.  Ten behoeve van de constructieve veiligheid hebben we de aanbouw en de aanpassing van de constructie berekend. Het ontwerp voor de opbouw is in een keer goedgekeurd door de welstand. Daarnaast is de opbouw getoetst en aangepast op de eisen van het bouwbesluit.

Levensloopbestendig.jpg
Basisschool vergunning verleend.jpg

Levensloopbestendige woning

Langs een van de karakteristieke vaarten die de provincie Groningen rijk is staat op een rustige plek een mooie arbeiderswoning, gebouwd aan het begin van de vorige eeuw. Door middel van een ruime aanbouw hebben we de keuken vergroot en is er op de begane grond plek gekomen voor een ruime slaap- en badkamer. Door deze ingreep is de woning geschikt voor mensen met een handicap, en door het plaatsen van alle functies op de begane grond is de woning ook levensloopbestendig. Tevens is het contact met de tuin versterkt door een brede glazen pui met dubbele deuren.
De aanbouw is opgebouwd met het Kingspan TEK-systeem, in combinatie met een schuimbetonvloer. Ten behoeve van de constructieve veiligheid zijn de aanbouw en de aanpassing van de constructie berekend. Daarnaast is de woning getoetst en aangepast op de eisen van het bouwbesluit.

Ontwikkeling Basisschool

Het klassieke gebouw dat van verre al herkenbaar is als een traditioneel schoolgebouw heeft haar functie als lagere school verloren. De school heeft een nieuw leven gekregen en is gerenoveerd en ontwikkeld voor en door een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). In het hoofdgebouw realiseerden we 4 appartementen met entresol. Het gymlokaal transformeerden we tot een vrijstaande woning. Daarnaast creërden we ruimte voor gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een moestuin, parkeerplaatsen en een werkplaats. Het schoolgebouw is compleet geïsoleerd, voorzien van HR++ glas en vloerverwarming.
Voor de verbouwing is een procedure ten behoeve van het afwijken van het bestemmingsplan gevolgd. In het kader van de brandveiligheid is naar compartimentering, branddeur- & overslag, vluchtrouten gekeken. Ten behoeve van de constructieve veiligheid is de aanpassing constructie berekend. Daarnaast zijn de woningen getoetst en aangepast aan de eisen van het bouwbesluit.